F1-fanin São Paulo

F1-fanin, joka kaipaa samalla elämyksellistä lomaa, kannattaa suunnata eksoottiseen Brasilian São Pauloon! São Paulo on Brasilian taloudellinen keskus, joka ei kalpene maan pääkaupungin Rio De Janeiron vierelläkään. São Paulossa tapahtuu aina, ympäri vuoden!

Koe brassikulttuuri

Brasilainen kulttuuri on eloisa ja värikäs. Äänekäs kaupunki ja brasilialainen juhlinta heräävät entistä enemmän eroon aina kun Formula 1 huuma rantautuu São Pauloon. São Paulon Grand Prix on F1 -maailmanmestaruuskisan toiseksi viimeinen kilpailu, joka järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1972. Vaihtuvia tilanteita ja todellista vauhtia tarjoavalla radalla on pituutta 4,3 kilometriä ja sitä ajetaan kilpailun aikana 71 kierrosta. São Paulo Grand Prix rata on tyypillinen kilparata, jossa ei ole katuosuuksia. Sen sijaan radassa on mutkia, pomppuja, vauhdikkaita suoria ja ohituspaikkoja, jotka tarjoavat draamaa ja jännitystä koko rahan edestä.

Elämyksiä ja erilaista kulttuuria janoavalle F1 -turistille São Paulo on täydellinen valinta kisamatkaksi. São Paulo Grand Prixin tunnelma ei koskaan jää huonoksi – vaativa rata ja täysillä kilpailuun eläytyvä yleisö pitää siitä huolen!

São Paulo kaupunki on täynnä näkemistä ja tekemistä

F1-kuskien mukaan São Paulon kilparata on täynnä haasteita, mutta viikonloppuun on mukava tulla upean tunnelman vuoksi. São Paulo on suurkaupunki, jossa tapahtuu paljon ja aina. Siellä asuu yli 12 miljoona ihmistä, josta voi hyvin päätellä kaupungin tarjonnan laajuuden. São Paulon keskustassa on valtavia pilven piirtäjiä ja kaupunkikuva jatkuukin yläilmoista katsottuna silmänkantamattomiin. São Paulo on Brasilian vaurain kaupunki ja maan bisneskeskus. Se on myös maan parhaiten tunnettu kaupunki ulkomaalaisten keskuudessa.

Brasilian ja eritoten São Paulon kulttuuri tarjonta on laajaa ja värikästä. Ajankohdasta huolimatta São Paulossa pääsee nauttimaan musiikkia, vauhdikasta tanssia, teatteriesityksiä, museoita ja taidenäyttelyitä. Lisäksi suomalaisen näkökulmasta São Paulon hintataso on varsin kohtuullinen. Paikallisissa ravintoloissa syö hyvinkin edukkaasti eikä matkamuistojen shoppailuunkaan kulu liikaa rahaa.

Lisäksi São Paulossa on hyvä julkisen liikenteen verkosto, jota turistin kannattaa hyödyntää. Vähemmän rohkea tai kokematon turisti voi varata ohjatun São Paulo kierroksen, joissa pysähdytään tunnettuihin nähtävyyksiin ja kuljetaan turvallisesti yksityisessä bussissa. Monet formulamatkojen järjestäjät tarjoavat kiertoajeluita lisäpalveluina tai vähintään osaavat suositella niitä tarjoavia luotettavia tahoja.

F1-matkaajan São Paulo

Brasiliassa puhutaan vanhana siirtomaana portugalia, mutta turisti pärjää São Paulossa loistavasti englannillakin. Formula 1 tapahtuman ilmapiiri on hyvin kansainvälinen ja kaikki informaatio kisasta on saatavilla englannin kielellä. Suomalaisryhmän kanssa matkatessa paikalla saattaa olla myös suomalainen opas, joka auttaa niin ongelmatilanteissa kuin tulkin tehtävissä.

Rohkeampi ja elämyksiä etsivä matkaaja, järjestää helposti jännittävän omatoimiloman São Paulon F1 -kisamatkan kylkeen. Näkemistä ja tekemistä riittää ja samalla voi toki vierailla muissakin Brasilian upeissa kohteissa elämysten perässä.

São Pauloon lennetään useimmiten yhdellä Euroopan välilaskulla, joka voi tapahtua esimerkiksi Ranskan Pariisissa. Lentomatka on pitkä, mutta paikalla odottavat elämykset sen arvoiset! Varsinaisia halpalentoja ei tälle matkalle Suomesta saa.

São Paulon formulalomaan kannattaa varata mahdollisimman pitkä lomamatka, jotta ehtii nauttimaan monipuolisesta paikallisesta tarjonnasta rauhassa. Itse kisahuumaan uppoaa kaksi kokonaista päivää ja siitä ja juhlinnasta toipumiseen helposti kolmas. Pitkät lentomatkat ovat raskaita eikä lentopäivinä ole välttämättä voimia muuhun kuin hotellissa lepäämiseen. Kisamatkaan kannattaa varata noin viikon mittainen loma, elleivät rahat ja lomapäivät salli pidempääkin Brasilian vierailua.

Huomioitavaa on, että Brasilian lomalle tarvitsee viisumin ja Suomen passin tulee olla voimassa kuusi täyttä kuukautta vierailun päättymisen jälkeenkin. Formulamatkan järjestäjä auttaa viisumiasioissa ja muissa käytännönasioissa ja järjestelyissä.

Bralisilian Grand Prix

Formula 1 on yksi suosituimmista urheilulajeista Brasiliassa. Toki tiedämme, että brasilialaiset rakastavat esimerkiksi jalkapalloa, mutta tässä maassa eletään myös moottoriurheilulle – ja täysiä! Valtavat katsomot täyttyvät Brasilian Grand Prixin aikaan formula faneista ja monissa kodeissa ja ravintoloissa ajokisoja seurataan antaumuksellisesti.

F1-yleisönä São Paulon yleisö on yksi eläväisimmistä. São Paulossa kannatetaan tunteella ja suuresti ja dramaattisiin tapahtumiin elävöidytään täysillä. Paikallinen kulttuuri on mukaansa tempaisevaa ja turistit otetaan vastaan iloisesti. São Paulossa F1-fanille ei tule tylsää ja kisamatka on varmasti palkitseva, vaikkei lempikuski välttämättä pärjäisikään toivotulla tavalla.

Vaihtoehtona pakettimatka

Brasilian osakilpailuun järjestetään formula matkapaketteja myös Suomesta, kuten muistakin F1-fanien maista Euroopassa. Näihin paketteihin kuuluu yleensä hotellimajoitus, lentokenttäkuljetukset ja kisalippu. F1 -kisoihin saa erihintaisia lippuja riippuen mille paikoille haluaa. Parhailla VIP-lipuilla pääsee näkemään varikon tapahtumia ja kuskeja hyvinkin läheltä. Toki näistä paikoista saa maksaa, myös São Paulossa! Halvimmat kisaliput saadaan alle 250 euroa, kalliimmista maksetaan päälle tuhat euroa. Matkaa varten kannattaa siis säästää matkakassaa täydellisen formulaelämyksen saamiseksi!

Kuten huomaat, São Paulo tarjoaa joka vuosi jännittävän Grand Prixin ja ennen kaikkea tunnelmallisen ja upean F1 -elämyksen kaikille lajin faneille. Urheilun suhteen São Paulo on yksi Brasilian vilkkain keskus, jossa tapahtuu urheilun taholla paljon ja Formula 1 -fanille tämä on vauhdikas, upea ja ohittamaton matkakohde.

Privacy Policy