F1-fanin Singapore

Singapore Grand Prix on eräs Formula 1 -autoilun maailmanmestaruuskilvan osakilpailuista. Nimensä mukaan se ajetaan Singaporessa, Marina Bayn ympärillä. Singaporen Grand Prix on ensimmäinen Formula 1 -katurata Aasiassa ja tämä Grand Prix koostuu 61 kierroksesta, joista ajokilometrejä kertyy noin 310. Itse katuradan pituus on kuitenkin vain noin viisi kilometriä.

Singaporen katurata, jota kuljettajat ajavat vastapäivään jopa uskomattomalla 300 km/h nopeudella, tarjoaa jännittävän ja ainutlaatuisen Formula-kokemuksen. Kisa, ensimmäisenä F1-historiassa, ajetaan illalla noin kahdeksalta paikallista aikaa. Singaporen kuuma ilmasto ei sallisi kisan ajoa päiväsaikaan ja Euroopan ajassa tämä on aikaeron huomioon ottaen varsin tyypillinen aika aloittaa kisa.

Tuhansilla tekovaloilla valaistu Singaporen Grand Prix -rata tarjoaa F1-turisteille erilaisen ja mieleenpainuvan kokemuksen ja onkin suosittu kohde. Rata on kasvattanut mainettaan vuosikymmenten ajan, sillä ensimmäinen Singaporen Grand Prix ajettiin vuonna 1966. Vuodet ovat vierineet, mutta rataennätys kuuluu vielä tämä päivänä Suomen yhdelle Formula1-ylpeydelle, Kimi Räikköselle, joka ajoi ennätystuloksensa vuonna 2008.

Kisamatka kattaa Formula-fanin tarpeet

Suomesta, aivan kuten muistakin Formula1 -fanien maista, järjestetään kisojen aikana pakettimatkoja Singaporeen. Useimmiten näihin kuuluu reittilennot, lentokenttäkuljetukset, hotelli-majoitus – jopa joskus aterioineen – ja kisalippu. Jotkut matkayhtiöt järjestävät myös muita vapaaehtoisia lisäohjelmia. Monet paketit sisältävät myös kaupunkikierroksen.

Jos sellaista ei kuitenkaan matkapakettiin sisälly, kannattaa kysyä hotellilta tai paikalliselta turistitaholta luotettavaa ja hyvätasoista esittelykierrosta, jottei yksikään vilkkaan kaupungin nähtävyyksistä jäisi kokematta! Marina Bayn ja hotellien lähellä on tunnettu Esplanade ja Singapore -joki, joka on itsessään nähtävyys. Lisäksi kaupunkiympäristössä on useita viihtyisiä viheralueita ja puistoja, joita pidetään upean hyvässä kunnossa ympärivuoden. Näissä voi käydä mukavilla kävelyillä ja ottaa upeita matkakuvia.

Pakettimatka on helppo ja vaivaton tapa päästä kokemaan F1-kilpailu paikan päällä. Valmiilla matkalla vähemmän kokenutkin matkaaja uskaltaa lähteä reissuun, sillä varaukset hoidetaan turistin puolesta ja paikallinen tuki ja apu ovat ongelmatilanteissa valmiina.

Mitä odottaa Formula 1 -matkalta?

Formula 1 -matka on jokaisen ajokisan fanin unelma. Pelkkä kisapaikan tunnelman kokeminen on ainutlaatuinen elämys. Hyvillä lipuilla pääsee näkemään varikon tapahtumia ja suosikkikuljettajiaan hyvinkin lähietäisyydeltä.

Lisäksi Formula 1 -tapahtumissa on aina massiivinen yleisö. Kisapäivänä paikalle kannattaa lähteä positiivisin mutta myös kärsivällisin mielin. Vaikka kisajärjestelyt ja katsojamassojen hallinnointi yritetään suorittaa mahdollisimman sujuvasti, voi luvassa olla välillä jonottelua ja odottelua. Tällöin kannattaa vain päättää ottaa kokemuksesta kaikki irti ja vaikka tutustua muihin faneihin.

Formulamatkaaminen ei valitettavasti ole halvinta hupia, vaikka hyvinkin kohtuuhintaisia kisamatkapaketteja ja kisalippuja on tarjolla. Matkaa varten kannattaa varata säästöjä, jotta saa koettua upeassa Singaporessa muutakin kuin hotellihuoneensa.

Singapore F1-turistille

Singapore on turisteille viihdyttävä ja turvallinen lomakohde. Vauraan maan katukuva on siisti ja viihtyvyyteen on panostettu paljon. Marina Bay:n lomassa ajettava Grand Prix on maantieteelliseltä sijainniltaan turistille erittäin hyvä kohde ja valtava F1-tapahtuma on houkutellut turisteille suunnattua aktiviteetti- ja majoitustarjontaa sekä ostosmahdollisuuksia tarjoavia yrittäjiä alueelle.

Singaporessa riittää näkemistä ja tekemistä. Modernit, hienot pilvenpiirtäjät maalaavat horisonttia ja luovat erityisesti pimeän aikaan upean valonhohteisen kaupunkisiluetin, jota voi ihastella esimerkiksi korkeissa rakennuksissa sijaitsevista ravintoloista tai hotelleista. Singaporessa pääsee nauttimaan todellista luksusta ja hotelleita löytyy hyvinkin vaativaan makuun. Valmiit F1-kisamatkapaketit sisältävät useimmiten majoituksen tasokkaassa, mutta kohtuuhintaisessa Singaporelaishotellissa.

Singaporen Marina Bayn Grand Prixin lähellä on monia hyvätasoisia hotelleja, joissa Formula1-turistit voivat majoittautua kisatunnelman sydämessä. Hotellimajoitukseen kuuluu aamiainen ja useimmiten hotelleissa on mahdollista syödä myös illallista. Turistin kannattaa myös rohkeasti lähteä kokeilemaan paikallisia ravintoloita ja tutustua Singaporen värikkääseen keittiöön eksoottisine herkkuineen.

Jännittävä formulaelämys Singaporessa

Formula 1 -matka Singaporeen on mieleenpainuva elämys ja vaikka moottorinpärinä ei niin houkuttelisikaan, suomalaiselle matkaajalle Singapore on jo itsessään eksoottinen kohde. Ympärivuotiset lämpimät lämpötilat ovat eurooppalaisten kylmäänturtuneiden turistien mieleen eikä Singaporessa tarvitse palella! Iltalämpötilakin on kisan aikaan oikein miellyttävä.

Singaporen Grand Prix on tunnelmaltaan ainutlaatuinen. Pimeässä keinovalon valaisemassa ympäristössä ajettava kisa on näyttävä näky. Singaporen F1 katurata on mutkikas ja ajajat joutuvatkin vaihtelemaan ajonopeuttaan jatkuvasti. Mutkien vuoksi rata on Formula1- maailmanmestaruusradoista kaikkein hitain ajettava. Tosin loppusuoralla autot kiihdyttävät vaikuttavan nopeaan yli 300 km / tunnissa vauhtiin, jonka katsoja kokee kovaäänisenä viuhahduksena autojen kiitäessä ohi. Mutkikkaalla katuradalla autot ajavat koko kisan aitojen lähellä ja ajokaista on kapea. Katsojan näkökulmasta tämä luo lisäjännitystä kisan seurantaan.

Kilpailun ajoradan muotoon on tehty vuosien varrella pieniä, turvallisuussääntöihin ja käytännöllisyyteen liittyviä muutoksia mutta tunnelma Singaporen osakilpailussa on sen sijaan sama vuodesta toiseen! Täällä pääsee kokemaan formulaa parhaimmillaan: vauhtia ja vaarallisiakin tilanteita upeassa ympäristössä.

Loputtomat ostosmahdollisuudet

Formulaturistin ei tarvitse lähteä Singaporesta kotiin ilman tuliaisia! Maassa on loistavat ostosmahdollisuudet – upeista ostoskeskuksista löytyy niin kansainvälisiä brändejä kuin paikallisia helmiä. Formula 1 -tapahtumissa otetaan fanit huomioon hyvin, ja kauas matkanneet fanit voivat ostaa paikalta kisa-aiheisia muistoja. Ostoksia voi tehdä niin paljon kuin rahapussi antaa myöden ja kisamatkalle kannattaakin varata kunnolla käyttörahaa.

Privacy Policy