Kuinka järjestää formulamatka

Euroopan F1-kausi on monen fanin vuoden kohokohta. Monet lähtevät katomaan kisoja myös kaukomaille, kuten Australiaan, Singaporeen, Kanadaan tai Japaniin. Hyvin suunniteltu formulamatka takaa upean ja unohtumattoman kokemuksen. Matkaa suunnitellessa tulee ottaa huomioon monta asiaa. On varattava majoitus, lennot ja liput kisoihin.

Omatoimimatkaaja suunnittelee matkansa itse ja täten räätälöi juuri itselleen sopivan matkan. Mikäli matkavalmistelut tai kielimuuri tuottavat hankaluuksia, voi fani aina turvautua valmismatkoihin. Monet matkanjärjestäjät tarjoavat erilaisia formulamatkapaketteja, jotka takaavat stressivapaan ja kaikenkattavan formulakokemuksen.

Valmismatkat

Monet matkanjärjestäjät tarjoavat F1-faneille valmismatkoja. Valmismatka on helppo vaihtoehto niille, jotka haluavat ostaa valmiin paketin kaikilla mausteilla ja ovat valmiita maksamaan siitä. Valmismatka on monesti oivallinen vaihtoehto, mikäli sinulla ei ole aiempaa tietoa kohdemaasta tai kohdemaan kieli tuottaa päänvaivaa.

Valmismatka takaa rentouttavan ja stressivapaan kokemuksen fanille, joka on valmis panostamaan enemmän rahaa harrastukseensa. Valmismatka on myös hyvä vaihtoehto, mikäli haluat tutustua muihin faneihin.

Omatoimimatka

Mikäli olet kokenut matkaaja ja haluat säästää budjetissa, on omatoimimatka hyvä vaihtoehto. F1-omatoimimatkaajan kannattaa varata runsaasti aikaa matkan suunnitteluun ja apua saa netistä löytyvistä lukuisista olemassa olevista ohjeista. Omatoimimatkaaja ei ainoastaan säästä matkabudjetissa vaan myös varmistaa, että matkasta tulee omannäköinen Formula 1 -kokemus.

Matkan hinta

Formulamatkan, kuten minkä muunkin matkan, suunnittelu alkaa budjetoinnilla. Formula 1 ei harrastuksena ole kaikista halvin mahdollinen, mutta hyvin suunniteltu ja budjetoitu matka säästää fanin yllätyksiltä. Yleisenä ohjenuorana voidaan pitää noin 500-1000 € budjettia viikonloppuajoihin sisältäen lippujen hinnat, hotellimajoituksen, ruoat ja yleiset kulut.

Kannattaa ottaa huomioon myös kohdemaan yleinen hintataso ja omat kulutustottumukset. Lentolippujen hinta kohdemaahan tulee myös tiedostaa matkaa suunnitellessa.

Lippujen hankinta

Monet F1-ajojen järjestäjät myyvät lippunsa itse sivustonsa kautta. Lippuja voi ostaa myös monien lippuja myyvien tahojen kautta. Mikäli valitset valmismatkan lippujen hinta ja hankinta yleensä sisältyy hintaan.

Saapuminen kisoihin ja lentojen varaaminen

Yleisesti ottaen voit hyödyntää halpalentoyhtiöitä kaikkialla maailmassa ja käyttää apunasi matkojen hakukoneita löytääksesi edullisimmat tarjoukset. Riippuen kisojen sijainnista kannattaa myös tarkistaa mahdolliset edullisemmat matkustusmuodot kuten juna-, bussi- ja laivayhteydet. Yleisesti ottaen F1-ajot järjestetään suurien kaupunkien läheisyydessä, mikä helpottaa kisoihin saapumista.

Majoitus

F1-kaupungit tarjoavat lukuisia majoitusmahdollisuuksia erisuuruisille budjeteille. Halvin ja varmasti hauskin vaihtoehto on telttailu ja matkailuautoilu. Monet haluavat kokea Euroopan F1-kauden juuri tällä tavalla. Kannattaa tutkia eri leirintä-alueiden tarjontaa ennen saapumista, jotta löydät juuri sinulle sopivan majoituksen.

Toinen lompakolle huokea vaihtoehto on tietenkin hostellimajoitus. F1-kaupunkien ympärillä on lukuisia eritasoisia hostelleja. Hostellimajoitus on myös hauska tapa tutustua muihin F1-faneihin etenkin, jos saavut yksin kaupunkiin. Tarjolla on jaettuja huoneita ja yksityishuoneita. Mikäli haluat nukkua yösi rauhassa, jaettu majoitus ei välttämättä ole paras vaihtoehto.

Majoitusta varattaessa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota majoituksen sijaintiin ja palveluihin sen ympärillä. Hyvät metro- tai bussiyhteydet majoituspaikan lähellä takaavat helpon liikkumisen kisapaikalle.

F1-kaudella majatalojen, hotellien ja hostellien hintataso arvatenkin nousee huimasti ja parhaat majoituspaikat täyttyvät nopeasti. Kannattaa siis varata majoitus ajoissa taataksesi parhaan ja juuri sinulle sopivan diilin.

Matkavakuutus

Kuten kaikille matkoille, myös F1-matkalle, kannattaa ottaa hyvä sairausvakuutus. Monesti tämä unohtuu etenkin, jos on kyse lyhyestä matkasta. Euroopan sisällä monissa maissa vakuutusta ei tarvita, ja terveydenhuolto on maksutonta EU:n jäsenmaiden kansalaisille. Palveluiden taso vaihtelee silti maittain.

Mikäli haluat tapaturman sattuessa hoitoa yksityissairaalassa, kannattaa vakuutus ilman muuta ottaa. Jos matka suuntautuu EU:n ulkopuolelle, on vakuutus suositeltava, sillä tapaturman sattuessa terveydenhoitokulut voivat nousta erittäin korkeiksi.

Mitä mukaan matkalle?

Kannattaa varata aikaa pakkaamiseen. Monesti voit hankkia unohtamasi tavarat paikan päältä, mutta varaudu siihen, että etenkin viikonloppumatkan aikana ei välttämättä ole ylimääräistä aikaa shoppailuun.

Mikäli haluat mukaasi muistoja matkalta ota mukaasi hyvä kamera, muistikortteja ja lisäpattereita. Kurjinta on, jos kisan aikana kameran muistikortti täyttyy tai patterit tyhjentyvät ennen aikojaan.

Kannattaa ottaa mukaan käytännöllisiä vaatteita, sillä kisoissa vaatetuksen mukavuus on tärkein asia. Hyvät ja käytännölliset kengät takaavat mukavan kisakokemuksen. Joudut kävelemään monesti paljon pölyisessä ja kuraisessa maastossa, mikä kannattaa ottaa huomioon kenkien valinnassa. Muita tarpeellisia muistettavia ovat sadevarusteet, aurinkorasva ja hattu.

Kisa-alueella

Lippujen yhteydessä saat yleensä mukaasi kartan alueesta. Pidä liput tallessa varmistaaksesi vapaan kulun alueella. Ota huomioon, että F1-kisojen päättyessä julkiset kulkuvälineet täyttyvät nopeasti. Mikäli haluat välttyä ruuhkalta, kannattaa jäädä alueelle rauhassa odottelemaan pahimman ihmispaljouden loppumista.

Podium-juhlat

Kisakokemuksen kruunaa Podium-juhlat muiden fanien kanssa. Podium-juhlissa kolme kisassa parhaiten menestynyttä nousevat korokkeelle juhlistaman voittoa. Podium-alueelle kannattaa suunnata kulkunsa ajoissa, ainakin 30 minuuttia ennen, varmistaakseen parhaimmat paikat. Kansallishymni soi taustalla ja voittajat suihkuttavat samppanjaa ilmaan.

Kerta kaikkiaan mieleenpainuva kisakokemus

Hyvin suunniteltu Formula1 -matka on hieno ja mieleenpainuva kokemus. Kisatunnelma kokonaisuudessaan on kokemus, josta kannattaa maksaa. Televisiosta seurattu kisa ei vedä vertojaan oikealle kisakokemukselle paikan päällä. Nauti siis kokemuksesta, tunnelmasta ja muiden fanien kanssa vietetystä ajasta!

Privacy Policy