Moottoriurheilufanin Katalonia

Vauhdikas Espanjan Grand Prix on suomalaisten ja muiden eurooppalaisten F1-turistien suosioissa, sillä sinne pääsee kätevästi lyhyillä lennoilla, joita saa hyvinkin kohtuullisilla hinnoilla. Lisäksi Espanja on suomalaisten kestosuosikki etelän lomakohteeksi.

Barcelona on paitsi loistava kaupunkilomakohde ja urheiluturistin luottokohde, myös erittäin kaunis ja luonnonläheinen kaupunki. Barcelonan rantakaistale välimerelle on kuvauksellinen ja rannalla voi paitsi käydä ottamassa aurinkoa ja uimassa, myös kävellä hienoilla rantakaduilla ja puistomaisilla alueilla rannan tuntumassa. Pienemmille kukkuloille voi lähteä vaeltamaan ja lenkkeilemään, ja ihastella ylhäältä upeaa Barcelonan kaupunkimaisemaa vuorineen ja meren horisontteineen.

Itse Katalonian kilparata (eli Circuit De Catalunya) sijaitsee Barcelonan alueella, noin 25 kilometriä varsinaisesta Barcelonan kaupungista koilliseen. Sijainniltaan rata on erinomainen turistille, joka pääsee nauttimaan tapahtumarikkaan kaupungin tarjonnasta tai voi suunnata majoittumaan pienempiin rantalomakohteisiin Barcelonan läheisyyteen. Vaikka Katalonian rata on suomalaisittain lyhyen lennon päässä, kannattaa lomalle varata aikaa!

Katalonian rata, Barcelonan Grand Prix

Espanjan Grand Prix järjestetään hyvin tunnetulla Katalonian moottoriradalla, joka on perinteinen F1-kilparata. Mutkikas rata vaatii kuljettajilta paljon sekä useita varikkopysähdyksiä ja renkaanvaihtoja. Vauhdikkaan Katalonian radan pituus on noin 4,6 kilometriä ja sitä ajetaan osakilpailunaikana 66 kierrosta, yhteensä reilun 305 kilometrin verran. Rataennätys on suomalaisten suosikin, Ferrarin Kimi Räikkösen hallussa, kuka ajoi ennätyksen suomalaiskatsojien iloksi vuonna 2008.

Katalonian radalle pääsee seuraamaan F1-kilpailua usean eri hintaluokan paikoilta. Radan viereltä löytyy katettuja ja avoimia katsomo-osioita ja F1-kisoille tyypillisesti lipuista voi maksaa budjettinsa mukaan hyvinkin paljon.

Barcelonan Grand Prix on erityisen tunnettu loistavasta tunnelmastaan, sillä espanjalainen yleisö ei koskaan jätä tapahtumaa tylsäksi. Radallakin tapahtuu paljon, sillä mutkikas rata on fyysisesti kuskeille haastava ja vaatii niin ammattitaitoa kuin rautaisia hermoja. Tästä ei formula paljon parane!

Turistin Barcelona

Eloisa Katalonian pääkaupunki Barcelona tarjoaa monipuolista näkemistä ja tekemistä. Se on yksi eurooppalaisista turistikeskuksista, joka on samalla Espanjan talouskeskus ja suuri kulttuurivaikuttaja – maailmanlaajuisesti. Barcelonan historia on pitkä ja värikäs ja kaupungissa pääseekin tutustumaan useisiin historiallisiin nähtävyyksiin. Barcelona tunnetaan historiastaan, upeista kirkoista ja katedraaleista sekä maineikkaasta taiteesta. Kulttuuritäyteinen kaupunki tarjoaa monipuolista tarjontaa.

Barcelona on myös täynnä tapahtumia, jopa ympäri vuoden. Formula 1 -kisahuuman aikaan tapahtumakalenteri täyttyy entisestään ja turisteja hemmotellaan. Kisaturisteille riittää tekemistä ja näkemistä F1 kisa-alueen liepeillä ja itse kaupungin keskustan alueella.

Kaupunkia ja rantaa sopivassa suhteessa

Barcelona on erittäin monipuolinen matkakohde. Se sopii niin kaupunkilomaa kaipaavalle, bilehirmulle, rantalomailijalle ja eritoten myös urheilun ystävälle. Paitsi F1-kisoja, Barcelonassa ja lähettyvillä pääsee seuraamaan esimerkiksi ammattijalkapalloa ja rugbya. Barcelonalaiset fanit tunnetaan kannustavina ja eläytyvinä ja yleisössä raikuukin kovaääniset espanjankieliset huudot.

Suuren Barcelonan alueella asuu 1,6 miljoonaa asukasta, ja se on Espanjan väkiluvultaan suurin kaupunki. Kuten arvata saattaa, on kaupunki aina elossa. Se tunnetaan vilkkaasta yöelämästään, eikä kaupunki nuku edes aamun pikkutunteina. Välimeren rannalla sijaitseva eloisa kaupunkijätti tarjoaakin täydellisen ympäristön auringosta nauttivalle lomailijalle. Barcelonan alueella ja välittömässä läheisyydessä on useita tunnettuja rantoja.

Monet formula turistit viettävät Barcelonassa vain muutaman päivän matkastaan ja majoittuvat pienemmissä rantakaupungeissa, joissa voi viettää rentouttavaa rantalomaa kaupungin sykkeen ja vilkkaan formula villityksen ulkopuolella ja nauttia rauhallisempaa ja perinteisempää espanjalaista elämään.

Barcelonassa on loistava julkisen liikenteen verkosto ja turistin onkin helppo päästä liikkumaan niin kaupungin sisällä kuin sen ulkopuolelle. Kaupungissa on myös helppo vuokrata auto, joskin ajaminen voi olla nopeasti liikkuvassa Espanjan liikenteessä hieman jännittävää – jokainen F1 fani pääsee kokeilemaan ajotaitojaan kapeilla kaduilla, joissa muut autot liittyvät liikenteeseen varoituksetta. Barcelonalaiseen katuääniin – ja espanjalaiseen liikenteeseen yleensä – kuuluu jatkuvia torven tööttäyksiä ja kirskahtavia jarrutusääniä.

Formulamatkat Suomesta Barcelonaan

Suomalaiset formulafanit suosivat Barcelonaa, sillä Espanjan Grand Prix matkan kokonaishinnan ei tarvitse nousta suuriin summiin. Lennot Suomesta Barcelonaan saa kohtuulliseen hintaan ja maa on suomalaisille ennestään tuttu ja turvallinen.

Valmiisiin formulapaketteihin Suomesta kuuluu yleensä lentoliput (suora lento Helsinki-Vantaalta Barcelonaan), hotellimajoitus, kisaliput ja kuljetukset paikanpäällä. Lisäpalveluna on mahdollisuus varata kaupunkikierroksia tai lippuja paikallisiin nähtävyyksiin.

Formularadan ja ympäristön lisäksi F1-turistia saattaa kiinnostaa kaupungin muu urheilutarjonta. Pallopelien lisäksi kannattaa katsastaa kaupungin trendi alueet, kuten Barcelonan satama. Barcelonan vilkas ja tunnettu satama-alue on niin paikallisten kuin turistien suosiossa. Siellä voi bongata upeita jahteja ja valtavia purjeveneitä, ja joskus myös paikalla viihtyviä julkkiksia, jotka hekin tulevat seuraamaan formulahuumaa. Onpa muutamalla kuskillakin huhuttu olevan jahti ajoittain Barcelonan satamassa.

Ostoksia unohtamatta

Formula aiheista fanitavaraa voi ostaa erityisesti kisan lähestyessä lähes kaikkialta. Kisaviikonloppuna tarjonta laajentuu entisestään ja kisa-alueella on faneille hyvät ostosmahdollisuudet. Alueella pystyy myös ruokailemaan viettäessään päivää formulan parissa.

Barcelona on kaiken kaikkiaan loistava valinta suomalaiselle F1-fanille. Espanja kuuluu EU:hun eikä suomalainen näin tarvitse maahan viisumia. Maassa käytetään euroja ja turistialueilla puhutaan hyvin englantia.

Privacy Policy